косівська кераміка, сграфіто, посуд, декор, кераміка, троць, входини

Входини

IMG 9879 02
Керамічна картина “Входини”. Розмір 75х55 см

Коли перші келішки настоянки приємно зігрівають зсередини, а смаколики молодої господині спробувані та оцінені, вони вдвох таки йдуть танцювати. Гостей небагато — лише свої, та й пару сусідів, що взялися грати жваву мелодію.

IMG 9883
Керамічна картина “Входини”, деталі

Молоде подружжя кружляє в танці, кидаючи погляд то на гостей, то одне на одного. Їм досі не віриться, що в розпал літа таки встигли зробити входини. В хаті ще не все дороблено, та й господарство маленьке — вівці та кури, а ще два півні-забіяки, що бігають зараз під ногами гостей. Але цей маленький куточок у цьому світі, який належить тільки їм, зігріває душу. В грудях у них бринить хвилювання — скільки ще всього треба зробити, але вже зараз вони обоє відчувають те тепло і спокій, які огортають лише вдома.

IMG 9882
Керамічна картина “Входини”, деталі

Тож вони кружляють — молоді, схвильовані, веселі, з думками про теперішнє і майбутнє. Вони пасують цьому місцю — спокійні, але повні енергії, і природа навколо наче відповідає їм, розпускаючи квіти навколо.

IMG 9884
Керамічна картина “Входини”, деталі

Старші дивляться на подружжя з усмішкою і добротою, згадуючи себе в їхньому віці та тихенько, пошепки бажають цій парі миру та процвітання. Домашня наливочка веселить тіло та душу, півні знову ганяють під ногами, перекрикуючи скрипку, а сонце схиляється все нижче, щоб на прощання поцілувати вершечки гір.

IMG 9886
Керамічна картина “Входини”, деталі

Керамічна картина “Входини” (75х55 см) в техніці сграфіто зроблена Ігорем, Христиною та Марією-Терезою Троць у 2019 році. Це друга картина з серії, першу – “Різдво” – можете роздивитись за посиланням.

*Входини — урочисте святкування з приводу заселення в нову хату.

Поділитися у Facebook
Поділитися в Twitter
Поділитися в Pinterest
Надіслати е-мейлом
Picture of  Автор тексту: Марія-Тереза Троць
Автор тексту: Марія-Тереза Троць

Людина-оркестр нашої майстерні, веде блог про повільне життя, кераміку та творчість.

error: Content is protected!