чому, блог, тиша, кераміка, ручна робота, кераміка ручної роботи, троць, косівська кераміка, гуцульська кераміка, кераміка троць, kosiv ceramics, sgraffito, ceramics, косівська кераміка купити, кераміка купити, плитка керамічна, плитка ручної роботи

Тиша

Момент внутрішньої тиші я вважаю одним з найкращих досвідів, які можна пережити. Тиша буває різною, дарує різні відчуття.

Коли зранку дивишся, як сходить сонце в горах — здається, що весь світ ще спить, а світло повільно заповнює простір, вихоплює з сутінок дерева, будинки, схили й річки — тиша навколо застигає в передчутті. Ранкова тиша майже дзвінка, наче натягнута струна — ось-ось обірветься шумом робочого дня, звуком киплячого чайника, тихим стуком чашок.

Ввечері тиша, наче лінива, пригріта кішка розповзається долиною, як тільки сонце востаннє цілує гори. Вона ще переривається поодинокими звуками, та однаково ловить тебе у свої м’які обійми. Що темніше стає надворі, то глибшою стає тиша — ззовні та всередині тебе.


Цінна тиша, що настає посеред дня, прямо під час метушні чи руху, серед людей чи роботи — момент, коли щось змушує тебе зупинитись і відчути її всередині. Коли нема думок, навіть емоцій — найчастіше, такі моменти виникають через захоплення.

Можна відчути цю тишу, зайшовши до старого величного собору. Можна відчути її, побачивши неймовірну, захопливу роботу ремісника чи митця. Почувши мелодію, що говорить просто в душу, побачивши фото, яке змушує затамувати подих.

Дочитавши книгу, перегорнувши останню її сторінку — відчути момент тиші, коли емоцій так багато, що потрібно зупинитись і перевести дух. Момент тиші, коли знаходиш довгоочікувану відповідь — і на хвилинку навіть не віриш, що це правда.

Можна відчути цю тишу поряд з людьми — коли дивишся на них, на секунду перестаючи слухати, що відбувається навколо, і просто відчуваєш вдячність, що вони є — близькі та рідні, люблячі та турботливі. І на секунду, все що ти можеш — мовчки, без думок, дивитись на них, ловлячи їхні рухи, запам’ятовуючи їхні погляди та слова.

Більше текстів про повільне життя – тут

Поділитися у Facebook
Поділитися в Twitter
Поділитися в Pinterest
Надіслати е-мейлом
Picture of  Автор тексту: Марія-Тереза Троць
Автор тексту: Марія-Тереза Троць

Людина-оркестр нашої майстерні, веде блог про повільне життя, кераміку та творчість.

error: Content is protected!