трапез, трапези, трапеза

Трапези

Всі, хто хоч трохи з нами знайомий, знають — ми вірні прихильники довгих та смачних трапез. Подекуди сніданки з друзями плавно перетікають в обіди, обіди в вечері, за столом народжуються ідеї та розповідаються історії. Мінімум телефону, максимум присутності тут і зараз — свого роду, це девіз нашої сім’ї.

Це тягне за собою любов до кулінарії та експериментів. Цікава річ — з роками ми значно більше полюбили прості рецепти. Звісно, українська кухня загалом та гуцульська зокрема — безмежно смачні та дуже цікаві, особливо коли шукати старі, файні рецепти. Але якщо на кухні є дві ґаздині — експериментів не уникнути.

Ми готуємо кожного дня, тож навіть «звичних» і «простих» страв у нас досить багато. Є рецепти перевірені часом, які ми всі любимо. Є сезонні — не лише через сезонність продуктів, але й тому, що ґлінтвейн смакує найкраще восени та взимку, крижавки — то для жовтня-листопада, а холодець і домашні м’ясні вироби — невіддільна частина Різдва та Великодня.

Зараз наша домашня кухня — це мікс української, середземноморської, азійської та скандинавської кухні. Це рецепти, які ми переробляємо під себе чи які полюбились нам своєю простотою та оригінальним поєднанням продуктів.

За довгою розмовою та посиденьками, закуски та салати непомітно зникають з тарілок, як і нарізка та соуси, а потім вже й приходить час для горнятка трав’яного чаю — зараз його можна заварити зі свіжої лісової м’яти та чорниці, настояти добре, щоб зберегти тепло та затишок таких вечорів.

Більше текстів про повільне життя – тут

Поділитися у Facebook
Поділитися в Twitter
Поділитися в Pinterest
Надіслати е-мейлом
Picture of  Автор тексту: Марія-Тереза Троць
Автор тексту: Марія-Тереза Троць

Людина-оркестр нашої майстерні, веде блог про повільне життя, кераміку та творчість.

error: Content is protected!